Seurakunnan “vastuunkantaja”/”päättäjä”, tässä asiaa sinulle

Hän ei ole mikään “peruspastori

kuulin erään henkilön todenneen toiselle kertoessaan, millainen persoona olen.

Naurahdan hyväntahtoisesti kommentille. En olekaan. En välttämättä vastaa ihmisten luomaa tyyppikuvaa (etenkään haudanvakavasta) pastorista, joka pukeutuu mustaan.

Pirteä olemus, ripaus väriä ja sopivassa määrin hymyä (ja nauruakin) yhdistettynä elämänkokemuksen mukanaan tuomaan syvään sointiin, takaavat sen, että sanottava uppoaa (ainakin useimpiin) kuulijoihin.

Elävöitän esitettävääni valokuvin. Otan mielelläni kuulijat mukaan pohdintaan. Hyödynnän käytännön esimerkkejä.

Taustani vuoksi taivun monenmoiseen tehtävään. Siksi pienten seurakuntien “pastoraatti” on ollut minua varten. Tämänhetkisessä työssäni yhdistyy tilaisuuksien puheosuudet,raamatunopettaminen, sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan, videotuotanto, valokuvaus, diakonia, kuunteleminen/”sielunhoito”, rukous.

Näin ollen olen varsin “taipuisa” vaihtoehto – ja erityisesti “koronamokoman” tyhjennettyä kalenterini koulutyön osalta olen myös käytettävissä – seurakunnan eri tarpeisiin

  • seurakuntapäivä, jossa yhdistyy toiminnallisuus syvälliseen uskon ja elämän pohdintaan
  • naistenpäivä, johon on mahdollisuus sisällyttää toiminnallisuutta, visuaalisuutta (valokuvat ja/tai valokuvaaminen)
  • rukoustilaisuus. Olen esirukoilija ja minulla on kokemusta ja näkemystä (esi)rukouksen eri muotoihin ja sävyihin

Tehtäväni suuntautuu kahteen tärkeään tavoitteeseen:

1. varustaa uskovia

Minulle on tärkeää, että pitämäni tilaisuuden tai päivän jälkeen tilaisuuden tai päivän annista jää jotain pysyvää seurakuntaan ja ihmisten elämään. Hyvin selkeänä fokuksena mukanani kulkee se, että paikallinen uskovien yhteys/yhteisö, seurakunta, on se, jonka kautta Jumala toimii kullakin paikkakunnalla.

2. Vapauttaa uskovia

Vaikka olisimme pitkän linjan “uskon tien” kulkijoita, meillä voi olla riipakkeita, jotka joko tiedostamme tai emme. Ihmettelemme, miksi matka ei taitu siihen tahtiin kuin pitäisi. Hiljaisen elon vaihe voi olla normaali elämään kuuluva tasanne, mutta se voi olla merkki jostain, mikä jarruttaa elämäämme. Omakohtaisesti olen kokenut vapautusta tuollaisista “riipakkeista” ja siksi koen, että voin olla avuksi (esi)rukouksen alueella.

Ja onhan minussa sisäinen evankelistani! Aivan mahtavaa, jos tilaisuudessa on mukana joku, joka etsii tietä uskoon, minulla on sanottavaa myös hänelle.

Erityisesti “pudokkaat” eli ne, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet seurakunnasta pois onpa syynä sitten pettymys, loukkaantuminen tai se, että ei ole löytänyt omaa paikkaansa joukosta, ovat sydämelläni.

Valokuvaus

Mottonani on valo tekee valokuvan. Hyvällä valonhallinnalla ja lisävalolla (salama) saa kuviin potkua – ja tuote, palvelu tai kiinteistö pääsee oikeuksiinsa.

Hinnoitteluni on yksinkertainen:

Pohjois-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Itä-Uudellamaalla seurakuntatilaisuus tai valokuvaus 200 euroa/2 tuntia. Summa sisältää arvonlisäveron (24%) kilometrit ja päivärahat sekä tilaisuuden valmistelun/valokuvien käsittelyn ja lähettämisen. Muualla summaan lisätään majoituskulut (majoitus pienellä budjetilla: maatilamatkailu/AirBnB) ja kohtuullinen korvaus ajetuista kilometreistä. Ota yhteyttä, niin sovitellaan summat kohdilleen.

Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla missiopastori piste pauliinakuikka piste ät gmail piste com

Puhelinnumeroni on 045 230 74 75

Jos sinulla on vielä energiaa tai kiinnostusta, tässä on CV:ni:

Koulutus: Ylioppilas, 1990. Maa- ja metsätieteen opintoja, Helsingin yliopisto, 1990-1991. (Isäni sairastuttua tulin hoitamaan kotitilaani, vuodenvaihteessa 1991. Viljelijän ammattitutkinto, Siikasalmen maatalousoppilaitos, 1992. Teologian opintoja Vapaakirkon Teologinen Opisto 1992, 1994, 1998-2001. Maatalousyrittäjän liikkeenjohdon ja tulevaisuudenhallinnan jatkolinja, 1995. Maitotilan laatukoulutus, 1995 (ISO 9002-mukainen laatustrandardi). Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinto. 2004. Teologian opintoja, Itä-Suomen Yliopisto, 2010-2011. Turvakoulutus, 2017

Työkokemus: Maaseutuyrittäjä, 1995-. Maatalouslomittaja 1998-2001. Uskonnon tuntiopettaja, 1998-2001. Koulunkäyntiavustaja, perhekotiohjaaja, 2001-2005, 2019. Työnjohtaja marjatila, kesä 2002, 2003. Vapaa-ajanohjaaja, kesä 2004. Kotiseutukirja (projekti), 2005. Reklamaationkäsittelijä, asiakaspalvelija, 2006-2007. Projektiohjaaja vanhustyön/vapaaehtoistyön projekti, 2008. Museonhoitaja, 2009. Myyjä/siistijä (opintojen ohessa)2010. Vs. nuoriso-ohjaaja, Haminan seurakunta/Miehikkälän ja Virolahden kappeliseurakunnat, 2011-2015. Free lancer toimittaja, valokuvaaja toimeksiantojen mukaan 2013. (Osa-aikainen) pastori 2015-, Miehikkälän Helluntaiseurakunta ja 2020- Luumäen helluntaiseurakunta. Oppilaitospastori, 2015- Kaakkois-Suomen Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu. Keväästä 2019 lähtien ostopalveluperiaatteella seurakuntatyötä, sosiaalisen median hallinnointia, valokuvausta, sihteeripalveluita yhdistyksille ja seurakunnille Kaakkois-Suomessa ja Etelä-Karjalassa. 

Olen toiminut aktiivisesti myös luottamustehtävissä ja vapaaehtoistyössä. Työni painotuttua seurakuntatyöhön, olen keskittynyt siihen ja jättänyt muun kiinnostavan vähemmälle.

Luottamustoimet ja vapaaehtoistyö: luterilaisissa seurakunnissa raamattupiiri ja evankelioivien tilaisuuksien luotsaaminen 1989-1992, vapaitten suuntien seurakunnissa 1992-2008 lapsi, nuoriso- ja pyhäkoulutyö, naistentyö, vanhimmiston sihteeri ja varajäsen, sananjulistus, sielunhoito, rukouspalvelu.

Kymenlaakson Kylät ry:n hallituksen jäsen, 2008. Kotkan Kristillisen Päiväkodin Kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen ja sihteeri, 2010-2013. Erilainen Apaja ry, hallituksen puheenjohtaja 2010-2011.