Omatoimimatkailua Israelissa – Osa 2

Ensimmäinen lomapäivämme starttasi Ben Gurionin lentokentällä Tel Avivissa pikkutunneilla. Ennalta varaamamme vuokra-auton varaamiseen tuli mutkia, kuin pankkiemme mielestä korttaja käytettiin siellä, missä niitä ei olisi pitänyt käyttää. – Nettipankin kautta tehty operaatio tuotti miehelläni myönteisen tuloksen: Kortti alkoi toimia. Minä taasen pääsin pälkähästä, kun kävin nostamassa shekeleitä paikallisesta pankkiautomaatista.

Aamummalla alkoi väsyttää. Pidimme pienet torkut vuokra-autossa paikallisen tavaratalon parkkipaikalla ja nautimme aamiaisen huoltoasemalla. Matka jatkui Israelin länsirannikkoa Libanonin rajalle Rosh HaNikra Grottoes -nimiselle luonnonnähtävyydelle.

Rosh HaNikra on paras itse koettuna. Kallioiden sisään pakkautuvat merenaallon luovat huumaavan konsertin. Toki näkymätkin ovat katselemisen ja ikuistamisen arvoisia.

Rosh HaNikra Grottoes. Israel.
Krookukset kukkivat. Israel. Decenber/joulukuu 2019.
Keshet Cave. December/joulukuu. 2019. Israel.
Majapaikan ikkunasta avautuu aivan upea näkymä. Kohde löytyy Air BnB -sivustolta nimellä Emily4project. Vieraanvaraisessa druusikylässä olevasta majoituksesta löytyy peräti kolme huoneistoa, joissa voi yöpyä useampikin ihminen (perhe(kaveriporukka). Kahdesta huoneistosta on näkymä Gennesaretille.

Leave a Reply