Omatoimi budjettimatkailu Israelissa – Toisenlainen näkökulma Pyhään Maahan, osa 1: AirBnB-majoitus

Auringonlasku. Kinneret. Sea of Galilee. Israel. 2019.

Rehellisesti sanottuna kapinoin sitä vastaan, että viettäisin joulun Israelissa. Minulla ei ole mintään hinkua sännätä tuhansien turistien tavoin Beetlehemiin. Olisin monta kertaa mieluummin viettänyt joulun perheeni kanssa. Joulu on kuitenkin ainoa aika vuodesta, jolloin saan irrottauduttua työkuvioista niin, että se ei tuota hirmuista lovea tieneistihini. Tämän takia joulu 2019 valikoitui mieheni ja minun 10-vuotishäämatkan ajankohdaksi ja Israel kolmannen kerran matkakohteeksi.

Kesällä 2017 olimme käyneet läpi useimmet kristillisen uskon kannalta keskeiset paikat ja keväällä 2019 Etelä-Israelin. Ajatuksemme oli kiertää kaikessa rauhassa Pohjois-Israelia ja kurkistaa paikalliseen elämänmenoon ja (sota)historiaan.

Aiempien matkojen tavoin yövyimme AirBnB:n kautta löytämissämme majoituksissa

Majottautuminen yksityisten ihmisten vuokraamissa huoneissa ja huoneistoissa on aiemminkin tarjonnut meille kokemuksia, elämyksiä – ja jopa monta vuotta kestänyttä yhteydenpitoa joko majoittajien tai muiden majoittuneiden kesken. Olohuoneen tai keittiönpöydän äärellä on käyty monta mielenkiintoista keskustelua hyvin erilaisten ja erilaisista toustoista olevien ihmisten kesken. Sitä paitsi tämä majoitustapa on erittäin taloudellinen. Huoneita tai huoneistoja voi varata usein puolta halvemmalla kuin hotelleissa. Bonuksena on vielä se, että pääsee paljon paremmin kiinni paikalliseen elämänmenoon kuin nk. pakettimatkoilla tai tutun porukan kanssa matkustaessa.

Eukalyptyspuu rätisee kaminassa. – AirBnB-majoitus Golanin kukkuloilla. 2019.
Joissakin majoituksissa hintaan sisältyy aamiainen.
Useimmiten valmistamme ateriat itse, paikallisista liikkeistä/torilta hankituista raaka-aineista. – Varsinkin maassa, jonka kieltä emme juurikaan ymmärrä, paikallisten ruoka-aineiden sisältö on arvoitus. Näinpä Israelissakin mielenkiinnolla avasimme humuspurkin. Mitähän se tällä kertaa sisältää?!

Sauna voi maailmalla merkitä aivan erilaisia asioita kuin meillä Suomessa. Infrapunasaunaa – tai tällaista postilaatikonkokoista kiuasta, josta puuttuu kivet… 🙂

Juutalainen hanukkajuhla sattui matkamme ajaksi. Pääsimme osalliseksi ilon ja valon juhlasta.
Matkojemme aikana on syntynyt myös pysyviä ystävyyssuhteita. – Tämän takia pääsimme osallisiksi juutalaisperheen vieraanvaraisuudesta ja hanukanvietosta.

Leave a Reply