Powered by ZigaForm version 4.5

Month: October 2019

Rukous

Sano kyllä myönteisyydelle – myös rukouksessa

Oletko koskaan ajatellut, miten myönteinen Isä meidän -rukous on?

Read More
Eheytyminen
Henkinen hyvinvointi
Hyvinvointi
Ihmissuhteet
Masennus
Narsismi
Rohkea(mp)aan uskoon
Usko ja elämä

Omistatko ei-toivottuja asioita?

Ajattelemaan herättävä näkökulma siitä, miten pieneltä tuntuva yksityiskohta ajattelussa voi mullistaa tilanteen.

Read More
Valokuvaus

Jokainen sää on hyvä valokuvaussää

Lyhyt viikonloppureissu kotipuoleen Pohjois-Karjalaan. Kehtuutti. Meinasin jättää kameran kotiin. Oli luvattu (vuodenaikaan kuuluvasti) sadetta ja koleaa. Otin kameran mukaan. – Ja voi sitä ihmettä. Tihkusade järjesti yllätyksen: Joka puolella oli pisaroita, kauniita ja kuvauksellisia.

Read More
Eheytyminen
Kivun lähteiltä avarampaan armoon
Menetykset

Älä juutu menetysten aikaan

Anteeksianto ja menneisyydestä irtipäästäminen vapauttaa jatkamaan vapaana ilman kaunan, katkeruuden ja menneisyyden painolastien pidäkkeitä – terveiden rajojen kanssa.

Read More
Eheytyminen
Henkinen hyvinvointi
Hyvinvointi

Kokonainen elämä

Voimme johtaa hyvin yksinkertaisen ja järkeen käyvän syyn, miksi integriteettiin, elämän eheyteen, kannattaa pyrkiä. Roolien yllä pitämiseen menee energiaa – jopa sellaiselta roolien mestarilta kuin narsisti on.

Read More
Elämä
Särkyneisyys

Jumalan kaksi (asuin)paikkaa

Nainen istuu kirkon penkissä. Hän on tullut aikaisin, melkein tunnin ennen tilaisuutta. Käsiohjelmaa jakaessani vaihdan hänen kanssaan muutaman sanan. Hän kertoo elämästään ja perheensä vaiheista. Nainen kertoo opettajasta, joka rohkaisi häntä ja hänen veljiään jatkamaan koulunkäyntiä. Veljet ovat hyvinpalkatuissa töissä. Nainen jatkaa… …mutta minun matkaani tämä henkinen sairaus on vaikeuttanut. Olemme yhden ihmisen elämän ytimessä. […]

Read More
Eheytyminen
Henkinen hyvinvointi
Ihmissuhteet
Narsismi
Tasapaino

Sydämen inventaario

Olen visuaalinen ihminen. Monet asiat hahmottuvat kuvin. Olen myös ihminen, joka tarvitsee konkretiaa kaverikseen. Monet asiat hahmottuvat, kun kirjoitan tai piirrän ne auki. Alla piirros, jossa pohdin sitä, mitä hyvää haluaisin säilyttää/sisällyttää sydämeeni ja mitä voisin jättää matkasta pois. Tällainen pohdinta auttaa ainakin siinä, että valitsen siinä, missä on mahdollista valita (ja tosi monessa oikeasti […]

Read More
Eheytyminen
Henkinen hyvinvointi
Hyvinvointi
Ihmissuhteet
Narsismi

Vahvoja vapauden kuvia

Kysymykset jäivät taakse kerta heitolla. Mielessäni maalautui voimallisia vapauden kuvia. Ja niitä maalautui paperillekin. Niin isoja, että tuntui, ettei paperi riitä. Lopulta turvauduin tapettiin.

Read More