Powered by ZigaForm version 4.0

Siunauksen kehälle ja lupauksen salaisuuksiin

Kirjoitukseni pohjaa Psalmiin 25. Toivon, että luet sen kokonaan, käsillä olevat jakeet avautuvat asiayhteydestään käsin.

Psalmissa Daavid toteaa:

Se, joka Herraa pelkää,
oppii valitsemaan oikean tien.
Hän saa onnen ja rauhan,
ja hänen jälkeläisensä perivät maan.
Herra ilmoittaa suunnitelmansa palvelijoilleen, ja he tulevat tuntemaan, millainen on hänen liittonsa.

Englanninkielinen Living Bible kääntää kohdan erittäin radikaalisti:

Jumala opettaa häntä valitsemaan parhaan.
Hän elää Jumalan siunausten kehässä, ja hänen lapsensa perivät maan.
Jumalan ystävyys suodaan niille, jotka kunnioittaen rakastavat Häntä.
Vain heille Hän uskoo lupaustensa salaisuudet.

Tässä on hyvä viesti meille, jotka ajoittain pohdimme elämän ja ihmisten epäoikeudenmukaisuutta ja tästä epäoikeudenmukaisuudesta kumpuavia kiemuroita. Kysymme: Miksi Jumala sallii tämän tapahtua?

Rikollinen vai ratkaisu?

Kyseleminen ja murmattaminen on omiaan kääntämään katseemme ratkaisun sijasta ”rikollisen” metsästämiseen.

Daavid ei etsi psalmissamme rikollista, vaan ratkaisua: Jumalan kunnioittavaa rakastamista ja sen hedelmiä. Viime mainittu on ratkaisu ja tie ulos sotkusta. Tällaiselle ihmiselle Jumala osoittaa sen, mikä on parasta.

Daavid eli todeksi tekstiään

Ajatellaanpa vain Daavidin tarinaa. Saul, suvereeni kuningas valtakunnassaan. Saul, joka käytti asemaansa kuin narsisti kuunaan. Silti tämä on vain osa tarinaa; toinen osa tarinaa on se, että Daavid ymmärsi, että Jumala näkee kokonaisuuden. Se on jotain, mihin ei ihminen ei edes laskelmoivin ja säälittömin (ei edes Saul), kykene.

Tämän ymmärtäminen oli Daavidin salaisuus. Daavid eli todeksi tekstiään. Jumala neuvoi Daavidille, mikä on parasta. Daavid eli Jumalan siunausten kehässä. Hänen lapsensa perivät maan. (toisin heidän omat ratkaisunsa johtivat heidät onnettomuuteen – mutta se oli Daavidista riippumaton seikka)

Ystävyys Jumalan kanssa. Siksi Jumala uskoi Daavidille lupaustensa salaisuudet.

Alun perin julkaistu 29.3.14

Pauliina Kuikka

Valokuvaaja, sisällöntuottaja. Tällä hetkellä päällimmäisenä on kehittää kouluille kokonaisuuksia, jotka auttavat opettajia heidän tärkeässä työssään ja tukevat oppilaiden kasvua tasapainoisiksi ja terveen itsetunnon omaaviksi ihmisiksi, heidän kasvuaan ihmisyyteen ja eettisesti vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Voit lukea lisää www.tarjoomo.wordpress.com Lisäksi työskentelen Miehikkälän helluntaiseurakunnan osa-aikaisena työntekijänä. www.miehikkalanhelluntaisrk.fi Yrittäjänä/freelancerina valokuvaan ja kirjoitan. www.avaintekija.com www.hyvassavalossa.wordpress.com (Kristin)uskon ja seurakunnan ilmiöistä löydät pohdintaa www.eksousia.com

Leave a Reply

Back to top
%d bloggers like this: