Päivän Sana: avuttoman avunhuuto

Minä olen köyhä ja avuton,

mutta sinä, Herra, pidät minusta huolen.

Sinä olet apuni ja pelastajani.

Jumalani, älä viivy! Ps. 40:18

Heprean sana. עני voidaan kääntää ‘köyhä, tarvitseva’ – ja myös venytetty. אביון kääntyy ‘ tarvitseva, paineen/painostuksen tai hyväksikäytön kohde, sellainen joka tarvitsee vapautusta (ongelmista tms)’.

Psalmin kirjoittaja tunnustaa siis kaksi asiaa:

  • Oman tarvitsevuutensa: Olen köyhä ( kirjaimellisesti tai kuvaannollisesti). Tarvitsen sinua, Jumala. Olen näiden asioiden äärimmilleen venyttämä, paineen alla. Minua on vedetty höplästä. Käytetty hyväksi. Tarvitsen sinua, Jumala, vapauttamaan minut.
  • Jumalan luonteen ja luottamuksen siihen, keneksi hän Jumalan tietää: Sinä olet apuna ahtaita aikoina. Sinä olet Jumala, joka vapautat. Sinä pidät huolen.

Psalmin tuntuu päättävän parahdus: Jumala, joudu jo!

Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. 1 Piet 5:17

Leave a Reply