Tämä yllätti minut

Olen kulkenut pitkän tien tähän päivään. Tien varrella usko ja epäusko ovat vuorotelleet. Ei niinkään siksi, että peruslähtökohtaisesti olisin taipuvainen epäuskoon, vaan pikemminkin siksi, että ihmiset ja olosuhteet eivät ole olleet omiaan vahvistamaan uskoa ja luottamusta; pikemminkin päinvastoin.

Se, että näkee Pyhää ja hyvää käytettävän vääriin tarkoitusperiin, kuten vaikkapa ihmisten manipulointiin tai henkisen/hengellisen väkivallan välineenä tai verukkeena, ei ole omiaan lisäämään luottamusta itse asiaankaan, vaikka se olisi kuinka hyvä tahansa.

Minulta meni melkein vuosikymmen sen tajuamiseen, että huonosti käyttäytyvät ihmiset ja heidän edustamansa asia ovat kaksi eri asiaa. Jumalaa tai Hänen Sanaansa eivät tee huonoksi tai tyhjäksi se, että sanansaattajat ovat “mätiä omenia”.

Tämän eron tajuaminen on ollut käännekohta (uskon)elämässäni. Olen tajunnut, että minun ei tarvitse välttämättä karttaa aihepiirejä tai raamatunkohtia, joita on opetettu kenties hyvinkin epäpuhtaista motiiveista. Epäpuhdas motiivi ei tee Jumalan Sanaa tyhjäksi (Jumalan kiitos!).

Leave a Reply