Sillä, että sisäistät Jumalan rakkauden, on iso merkitys

  • Miten ajattelet itsestäsi?
  • Miten puhut itsellesi/itsestäsi?
  • Miten ajattelet/puhut toisesta?
  • Miten puhut/ajattelet paikasta, jossa asut ja vaikutat?

Aika, jossa elämme, ruokkii kielteisyyttä

Näkemämme ja kuulemamme uutiset ovat useimmiten kielteisiä; jotkut myös siinä mielessä, että ne tuovat kuultavaksemme ja nähtäväksemme arvoja, jotka ovat vastoin omiamme.

Mitä voisimme tehdä?

Voisimmeko “asemoida” itsemme uudestaan? Ymmärtää Jeesuksen tavoin, että vaikka olemmekin “maailmassa”, emme ole maailmasta. Yhdyskuntamme on Taivaassa. Taivaaseen – ja kaikkeen mitä Taivas edustaa – pitäisi katseemmekin olla suunnattu.


Meihin suomalaisiin on iskostunut kuva vihaisesta Jumalasta ja mitättömästä minusta; sovituksen kautta avautuu toisenlainen näkymä: kuva hyvästä ja ihmisiä rakastavasta Jumalasta – ja kuva kalliista aarteesta, jonka Jumala on ollut valmis lunastamaan omakseen.

Jumala rakastaa luomaansa ihmistä – silloinkin, kun tämä on pahasti eksyksissä ja sotkenut elämänsä pahanpäiväisesti

Evankeliumin sanoma on uskomaton, jopa loukkaava (muistamme Uuden testamentin monesta kertomuksesta kuvauksen närkästyneistä fariseuksista ja lainopettajista, jotka toistuvasti ajattelivat…: “Eihän tämä voi näin olla, että Jeesus antaa syntejä anteeksi…”): Pelastus on yksin uskosta ja yksin armosta.

Evankeliumin voima on siinä, että elämääni on astunut Toinen, Vahvempi, Pyhä, Puhdas, Vapahtaja, joka on voittanut synnin vallan. Kun annan Hänen hallita, voin elää Hänen mielenmukaistaan elämää.

Voisinko tämän näkymän edessä alkaa katsella itseäni, toisia ja ympäristöäni uusin silmin?

Nähdä itseni, toiset ja ympäristöni Jumalan eksynyttä etsivän rakkauden kautta.

One thought on “Sillä, että sisäistät Jumalan rakkauden, on iso merkitys

Leave a Reply