Pakosalla, inhimillisesti kaukana Jumalan lupauksien täyttymisestä Daavid uskoi Jumalan hyvyyteen ja Jumalan lupauksiin.

Minä sanon Herralle: “Sinä olet minun valtiaani, sinulta saan kaiken hyvän!”

Pyhille, jotka maan päällä ovat, hän osoittaa ihmeellistä rakkauttaan. Ps. 16: 2,3

Näin sanailee kuningas Daavid ehkäpä yhdessä elämänsä tiukassa mutkassa.

Daavidin elämään osui monia “pahoja paikkoja”.

  • Osaan niistä hän ei ollut syyllinen pätkän vertaa – ellei oteta lukuun sitä, että hänessä oli “jotain”, minkä kuningas Saul mielsi uhkaksi.
  • Osaan hänet suisti väärät valinnat (kuten aviorikos ja sen paikkomiseksi tehty murha).

Pimeys vai valo?

Kamppailin perheeni kanssa syvissä vaikeuksissa. Oli huolta taloudesta ja monesta muustakin asiasta. Neuvojaa oli moneen lähtöön:

  • Yksi neuvoi ottamaan mukisematta vastaan, mitä “ylhäältä” annetaan.
  • Toinen tivasi, mitä tottelemattomuutta meidän elämässämme on.
  • Kolmas vaikeni viisaasti.

Asiaa ei tehnyt yhtään helpommaksi se, että olimme viettäneet vuositolkulla aikaa piireissä, joissa menestystä pidettiin Jumalan antamana palkkiona hyvästä elämästä – ja tosiasia opetuksen takana – oma heikkous, synti ja vastoinkäymiset – lakaistiin maton alle. Menestys oli kulissi rytökasojen päällä.

Pettymyksestä seurasi luottamuskriisi suhteessa opetukseen Jumalasta ja Hänen huolenpidostaan – ja vastaheitto toiseen äärilaitaan, jossa Jumalasta tuli kurittava Jumala, joka piti lastaan aisoissa heittämällä milloin tuleen, milloin veteen.

Kartoin kaukaa kaikkea mikä alkoikin M-kirjaimella… ettei vain olisi menestysteologiaa.

Sain yhdeltä tuttavaltani oivallisen ohjeen: Katso Sanasta. Ja minähän katsoin. Löysin Jumalan, joka

  • rakastaa
  • välittää lapsensa tarpeista
  • pitää huolta
  • haluaa lapselleen hyvää

Yksi esimerkki löytyy Raamatusta Jaakobin kirjeestä:

Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. (Jaak. 1: 17)

Aika hyvä “antimittari”! Kaikki hyvä ja täydellinen tulee ylhäältä. KR. 38 nimittää Isää valkeuksien Isäksi. – Kuulostaa loogiselta: Valosta ei voi hedelmänä tulla mitään pimeää tai hämärää. Hyvästä ei voi hedelmänä syntyä mitään ikävää tai pahaa.

Jumala on muuttumaton. Hänen rakkautensa on ikuinen. Hänen Sanansa ja lupauksesta ovat ikuisia. Jumalan luona on ikuinen valo.

— Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä. 1 Joh. 1: 5b


Sen ymmärtäminen, että Jumala ja Hänen tahtonsa meitä, Hänen omiaan, kohtaan on hyvä, on auttanut minua nousemaan, pudistamaan pölyt kasvoilta ja jatkamaan eteenpäin – luottaen Jumalaan, antautumaan hänelle ja uudistumaan Hänen tahtoaan kysyen, etsien – ja löytäen:

Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.  Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. Room. 12: 1-2

Lisää ajatuksiani elämästä ja uskosta löydät www.avaintekija.com

About Admin

Valokuvaaja, sisällöntuottaja.

Tällä hetkellä päällimmäisenä on kehittää kouluille kokonaisuuksia, jotka auttavat opettajia heidän tärkeässä työssään ja tukevat oppilaiden kasvua tasapainoisiksi ja terveen itsetunnon omaaviksi ihmisiksi, heidän kasvuaan ihmisyyteen ja eettisesti vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Voit lukea lisää www.tarjoomo.wordpress.com
Lisäksi työskentelen Miehikkälän helluntaiseurakunnan osa-aikaisena työntekijänä. www.miehikkalanhelluntaisrk.fi
Yrittäjänä/freelancerina valokuvaan ja kirjoitan.
www.avaintekija.com
www.hyvassavalossa.wordpress.com
(Kristin)uskon ja seurakunnan ilmiöistä löydät pohdintaa www.eksousia.com

Similar Posts

Leave a Reply