Älkää murehtiko!

Vuorisaarna asettaa asiat oikeaan mittakaavaan

Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? 

Tässähän puhutaan kiitollisuudesta!

Matteuksen evankeliumin 6. luvun jakeen 25 loppua (ties monennen kerran) lukiessani tajusin: Tässähän puhutaan kiitollisuudesta! Vaikka jotain oleellista puuttuisikin, Jumalan kiitos, elän ja hengitän!

Murehtiminen ei kannata

Jae 27 jatkaa:

Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa? 

Totta. Elämän mitta ei ainakaan jatku murehtimalla.

Kuulenko moitteen vai lupauksen?

Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset? 

Vähäuskoinen tarkoittaa kreikankielisestä tekstistä käännettynä henkilöä, jonka luottamus “jää vajaaksi”, ei ikään kuin yllä mittaan asti. – Ei siltikään hätää; Jumala vaatettaa myös tällaisen Häneen uskovan – jopa paljon ennemmin kuin kedon ruohon.

Jakeen kreikankielinen teksti voidaan kääntää myös: ´paljon suuremmassa mittakaavassa, paljon ennemmin, paljon pidemmälle tai paljon “halukkaammin”´.

About Admin

Valokuvaaja, sisällöntuottaja.

Tällä hetkellä päällimmäisenä on kehittää kouluille kokonaisuuksia, jotka auttavat opettajia heidän tärkeässä työssään ja tukevat oppilaiden kasvua tasapainoisiksi ja terveen itsetunnon omaaviksi ihmisiksi, heidän kasvuaan ihmisyyteen ja eettisesti vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Voit lukea lisää www.tarjoomo.wordpress.com
Lisäksi työskentelen Miehikkälän helluntaiseurakunnan osa-aikaisena työntekijänä. www.miehikkalanhelluntaisrk.fi
Yrittäjänä/freelancerina valokuvaan ja kirjoitan.
www.avaintekija.com
www.hyvassavalossa.wordpress.com
(Kristin)uskon ja seurakunnan ilmiöistä löydät pohdintaa www.eksousia.com

Leave a Reply