Puuttuuko seurakunnasta tekijä?

  • Edellinen pastori muuttaa paikkakunnalta uuden työn tai elämäntilanteen takia.
  • Raha ei riitä kokopäiväisen pastorin palkkaamiseen.
  • Pastori on sairas- tai kesälomalla.

Valmius “hypätä remmiin” lyhyelläkin varoitusajalla

Minua voi hyödyntää myös näissä tilanteissa. – Pitkäaikainen kokemus vapaiden suuntien seurakuntatyöstä (vapaaseurakunta/helluntaiseurakunta) ja monipuolinen (työ)kokemus myös muulta elämänsaralta antaa valmiudet hypätä remmiin pikaisellakin varoitusajalla.

Seuraavassa pari esimerkkiä:

2000-luvun alussa silloiselle asuinpaikkakunnalleni oli kutsuttu vieraileva puhuja. Kävi niin ikävästi, että puhujalta katosi tyystin ääni. Kontollani oli päivän koulutustilaisuuden juontaminen. 10 minuuttia ennen tilaisuuden alkua alkoi asiaintila hahmottua. Edessä oli 45 minuutin raamattutunti anteeksiantamuksesta. – Onneksi elämässä olin anteeksiantamuksen läksyn eteen joutunut sen verran monta kertaa, että paikalle tullut väki sai odottamansa raamattutunnin, vaikkakin toisen “julistajan” suusta kuin alun perin olettivat. Viraileva puhuja tokeni iltaa kohti sen verran, että tilatilaisuudessa hän pystyi puhumaan.

Toinen – hiukan tragikoomisia piirteitä saanut – esimerkki on nuoriso-ohjaaja-ajaltani:

20 minuuttia ennen messua pappi totesi, että hän ei varmaan pysty liturgiaa vetämään ja saarnankin kanssa on niin ja näin. Flunssa jyrsi hänenkin ääntänsä. – Otin muistiinpanot ja muistelin yliopisto-opintojani (miten ne ristinmerkit menivätkään…) – Ja niin vedin liturgian ja saarnasin annetusta aiheesta tekstiä omaan suuhuni sovittaen.


Taitoni taipuvat

  • opettamiseen (kohderyhmä vauvasta vaariin)
  • tavoittavaan työhön
  • teemapäivien ja
  • tapahtumien vetämiseen

Erityisosaamistani on myynti ja markkinointi sekä sosiaalisen median hyödyntäminen seurakuntatyössä.

Ota yhteyttä. Katsotaan yhdessä tilanne ja neuvotellaan hinta kohdilleen.

p. 045 230 74 75 /Pauliina Kuikka

pauliina@avaintekija.com

Seurakunnan kannalta helppoa ja yksinkertaista

Tammikuussa 2019 vuosien tuskailu “pastoraatin” ja yrittäjyyden välillä sai mielenkiintoisen ratkaisun (kiitos tulorekisterin, joka on saanut pienet yhteisöt repimään hiuksiaan, kun järjestelmä ei ole kaikin osin toiminut niin kuin olisi pitänyt…).

  • Laskutan työstäni yritykseni kautta ja huolehdin itse yrittäjän velvoitteista (verot, arvonlisäverot, ym.). Työn tilaajalle tämä on helppoa. Maksatte sovitun, laskutettavan summan ja viette laskun kirjanpitoonne oikeaan lokoseen. – Minä ja kirjanpitäjäni hoidamme loput.
  • Työn tilaajalta jää pois palkanmaksu, eläkevakuutusmaksujen tilittäminen ym. työnantajavelvoitteet – ja myös em. tulorekisterin kanssa jumppaaminen.

Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Itä-Uusimaan alueella voi ostaa työpanostani koulutyöhön. – Tällä hetkellä näin tekee 10 itäsuomalaista helluntaiseurakuntaa.

About Admin

Valokuvaaja, sisällöntuottaja.

Tällä hetkellä päällimmäisenä on kehittää kouluille kokonaisuuksia, jotka auttavat opettajia heidän tärkeässä työssään ja tukevat oppilaiden kasvua tasapainoisiksi ja terveen itsetunnon omaaviksi ihmisiksi, heidän kasvuaan ihmisyyteen ja eettisesti vastuulliseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Voit lukea lisää www.tarjoomo.wordpress.com
Lisäksi työskentelen Miehikkälän helluntaiseurakunnan osa-aikaisena työntekijänä. www.miehikkalanhelluntaisrk.fi
Yrittäjänä/freelancerina valokuvaan ja kirjoitan.
www.avaintekija.com
www.hyvassavalossa.wordpress.com
(Kristin)uskon ja seurakunnan ilmiöistä löydät pohdintaa www.eksousia.com

Similar Posts

Leave a Reply