Rukous on avain

Joka kerta, kun seurakuntani kasvussa ja elämässä on tapahtunut käänteentekeviä asioita, ne ovat olleet seurausta tarkoituksellisesta rukouksesta. (John Maxwell)

Jim Cymbala on kirjoittanut muutamia mahtavia näkökulmia rukoukseen.

These quotations are taken from Jim Cymblas book The Church God Blesses. Grand Rapids: Zondervan, 2002.

Lord is willing – Jumala haluaa antaa siunauksen

 Jumala on innostunut tekemään hengellisiä muutoksia keskuudessamme ja antamaan meille hänen siunauksensa sadekuurot. Hän haluaa meidän – Hänen omiensa – kokevat Hänen voimansa suuruuden ja Hänen rakkautensa hyvyyden uudella tavalla.

2. Meidän valintamme

Ylläpidämmekö seurakuntamme tilanteissa tasapainoa vai haluammeko tavoittaa sen, mitä Jumala haluaa yliluonnollisesti tehdä?

3. Ei se ole monimutkaista

Kaikki, mitä Hän meiltä tarvitsee, on kuuntelevat korvat ja sydän, joka uskoo, että Jumalan kanssa kaikki asiat ovat mahdollisia.

4. … mutta se ei ole helppoa.

Aina kun ihminen innokkaasti alkaa etsimään Herraa ja aina kun hän astuu uskossa Jumalan lupauksiin ja aina kun hän tuoreesti antautuu Jumalalle – niin joka kerta sielunvihollinen hyökkää häntä vastaan mitä ovelimmin.

Siinä hetkessä, kun ihminen astut uskossa tottelemaan Jumalan selkeää kutsua, sekamelska, vastustus ja näennäinen kaaos ovat näkyviä seurauksia. Koko helvetti tekee töitä, jotta pysyisimme pois siitä, mitä Jumala on näyttänyt meile. Jokainen kuviteltavissa oleva vastustus asetetaan tiellemme aiheuttamaan pelkoa ja viemään rohkeutemme ja saamaan meidät lopulta luovuttamaan.

5. Periksiantamattomuus on avain (vastaus on ihan nurkan takana)

Mutta Jumalan siunaamien ihmisten täytyy olle kestäviä kaikesta huolimatta. Heidän täytyy ymmärtää, että sielunvihollinen taistelee kovimmin suurten läpimurtojen ja siunausten ollessa juuri kulman takana.

Leave a Reply