Terveen (uskon)yhteisön tunnusmerkkejä – Osa 3 – Aidosti antelias

Radikaali Jeesus

Jeesus antoi hyvin radikaalin tehtävänannon opetuslapsilleen lähettäessään heidät julistamaan evankeliumia:

“–julistakaa: ‘Taivasten valtakunta on tullut lähelle.’ Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.
“Älkää varatko vyöhönne kultaa, hopeaa tai kuparia älkääkä ottako mukaanne laukkua, älkää ylimääräistä paitaa, älkää jalkineita tai sauvaa. Työmies on ruokansa ansainnut.”

Tehtävänannon mukaisesti heidän ei tullut ottaa vastaan rahaa parantamis- tai vapauttamistoiminnastaan. Siitä huolimatta, että heillä ei ollut mukanaan kultaa, hopeaa, tms. eikä ylimääräisiä vaatteita, Jeesus lupasi heille huolenpidon. Jumalan valtakunnan työntekijästä pidettäisiin huolta.

Ajoittain käsky on kääntynyt päälaelleen. Esimerkiksi minulle tulee ainakin kerran viikossa sähköpostiin “profetia”, johon liittyy ajatus siitä, että minun tulisi kylvää siemen uskossa ja ottaa sillä tavoin vastaan profetian täyttymys. Melkein päivittäin tulee sähköpostiin vetoomus, jonka mukaan pitäisi lähettää rukouspyyntö ja tietty rahasumma, jotta asian puolesta rukoiltaisiin.

Lahja edellä

Työmies on ruokansa ansainnut. – Jumalalla on konstit hoitaa huoltopuoli, kun Hänen omansa tekevät oman osansa.

Kesällä luin tarinan Yhdysvalloista, eteläkorealaisten liikemiesten perustamasta seurakunnasta. He lähtivät liikkeelle lahja edellä.

Tarinan on kertonut yksi seurakunnan perustajista (nimitettäköön häntä nyt Kimiksi, kun en nimeä valitettavasti muista), Kim. Kim kokosi neljä perheenisää ja kertoi, että on saanut sydämelleen perustaa alueelle seurakunnan.

“Ai millä rahalla? Eihän meillä ole budjettia – ja nyt on syyskuu. Meidän pitää tehdä budjetti, kerätä rahaa ja aloittaa tammikuussa.”

Eräs perheenisä ihmetteli.

“Eikä meillä ole vielä edes toimitiloja eikä markkinointibudjettia.”

Toinen säesti.

Kun Kim kertoi visiostaan, että seurakunta aloitettaisiin palkkaamalla lähetystyöntekijä, joutuivat muut täysin ymmälleen.

“Kyllä me voimme perustaa seurakunnan. Kyllä me voimme palkata lähetystyöntekijän. Kunhan jokainen maksaa tuloistaan kymmenykset. Summalla me saamme toimitilatkin vuokrattua. Olen laskenut sen.”

Pienen pohdinnan jälkeen suunnitelma päätettiin toteuttaa. Seurakunta lähti liikkeelle lahja edellä ja kasvoi hurjaa vauhtia ja hurjankokoiseksi. Myöhemmin he pystyivät/joutuivat palkkaamaan (muistaakseni) neljä kokoaikaista työntekijää hoitamaan seurakuntaa, koska oman toimen ohessa se ei enää onnistunut.

Miksikö? Siihen vastasi kasvavia seurakuntia tutkinut P.C. Wagner:

Julk. alun perin 1.10.2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s