Valituksesta visioksi

Tausta.jpeg

Kirjoitin artikkelissani Ärsyyntyminen palvelutehtävänä siitä, kuinka tyytymättömyyden tulee johtaa tekoihin – vieläpä niin, että sormella osoittelun ja loputtoman vianetsinnän sijasta alamme henkilökohtaisesti miettiä, mitä minä voin tälle tilanteelle tehdä ja kenen kanssa.

Lainasin artikkelissani Paul Scandolin kirjaa Crossing Over:

Jokaisen näkyjohtajan elämän ytimessä on syvä tyytymättömyys siihen, miten asiat ovat. Jokaisen historiaa tehneen ihmisen kutsumuksen juuri löytyy tyytymättömyydestä. Tyytymättömyys on hänen syynsä, polttoaineensa, eteenpäin vievä voima ja motivaatio. Paul Scandol, Crossing Over

Scaldon painottaa, että tyytymättömyys on eri asia kuin kitiseminen. Kitisevä ihminen marmattaa tilanteessa, jolle hän ei ole aikeissakaan tehdä mitään. Oikea tyytymättömyys johtaa tekoihin:

Jos näet jossakin vikaa, korjaa se. Paul Scandol, Crossing Over

… sillä edellytyksellä, että asia on nk. sinun juttusi… Scaldon varoittaa sotkeutumasta väärällä tavalla muiden sotiin (asioihin, joita et koe omiksesi tai jotka eivät sinulle kuulu). Tuollaisessa sotkeutumisessa on riski palaa loppuun.

Radikaali näkökanta: Ärsyyntyminen palvelutehtävänä

Scaldon jatkaa antamalla vihjeitä sille, miten oman tyytymättömyyden tunnistaa: Kyse on “sietämättömyyden” tilasta, siitä, että jokin ärsyttää, pistää vihaksi, jokin minkä takia valvoo öitä ja jokin, mille yksinkertaisesti haluaa stopin.

Ärsyyntyminen on palvelutehtäväsi. Se, mitä et voi sietää, on se, minkä takia olet täällä. Paul Scandol, Crossing Over

Kun ärsyyntymistä osaa käsitellä oikein, siitä voi kummuta palvelutehtävää eteenpäin vievä näky, jonka toteuttaminen saa aikaan muutoksen.

Kun pikkuisen penkaisee sellaisia ihmisiä, jotka ovat saaneet asioita ja uudistuksia aikaan, taustalta löytyy aina muutoksen tarve ja siihen tarttuminen ja ratkaisun löytäminen.

Kuva & teksti: Pauliina Kuikka

Grafiikka: Pauliina Kuikka powered by Crello

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s