Ylitys

muutosjohtaja.jpeg

Neljä vuotta sitten Ruotsin lomareissulla eräältä kirpputorilta mukaani sattui useita kirjoja. Nämä kirjat ovat palanneet lukemistooni kerta kerran jälkeen.

Yksi näistä kirjoista on Crossing Over. Kirjaa ei tietääkseni ole käännetty suomeksi, joten käännän ja referoin kirjan ydinajatuksen:

Ylitys on vaikeaa eivätkä ne, joilla on siihen kutsu, ole suosittuja.

Vaikka monet tavoittelevat ja arvostavat Kanaanin etuja, harvat haluavat antautua ja erottautua menneestä tavasta ajatella, toimia ja myöskin menneistä suhteistaan.

Kirjan kirjoittaja vertaa yksivuotisen ja monivuotisen kasvin eroihin: Yksivuotiset itävät kerran ja kuolevat kasvukauden päätteeksi. Monivuotiset kasvavat vuosi vuoden jälkeen. Myös seurakuntaelämässä on hyvä ymmärtää, minkä asioiden täytyy kuolla ja mitkä ovat edelleen hyviä ja jotka siten voivat jäädä.

Joidenkin täytyy asettua johtamaan. He ovat niitä, jotka ovat haistaneet, maistaneen ja nähneet luvatun maan. Muut eivät vielä siellä ole olleet.

On luonnollista, että tällainen johtaminen on yksinäistä puuhaa.

Rohkeuden vastakohta on lannistuminen. Muutosjohtajan elämässä tulee olemaan monia päiviä, jolloin tuntuu siltä, että itse on väärässä ja muutosvastarintaiset ovat oikeassa.

Ihmiset samaistuvat vahvuuteen ja voimaan.Ts. johtajan täytyy liikkua, vaikka kukaan muu ei liikkuisi. Siksi sinä olet johtaja.

Muutosjohtajat ovat kuin nuolenkärkiä. Kukaan heidän takanaan ei kohtaa samaa vastusta kuin he ovat kohdanneet.

On aikoja, jolloin täytyy seisoa paikallaan ja odottaa. Vain sen takia, että paluuta entiseen ei ole eikä vielä ole aika liikkua pidemmälle.

Muutosjohtajan täytyy olla oikealla tavalla vapaa ihmisistä.

Pyhä tyytymättömyys pitää liikkeellä.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s