Juuret syvällä rakkaudessa

No comments

Paavali kirjoittaa kirjeessään Efeson kristityille:

Sentähden minä notkistan polveni Isän edessä, josta kaikki, millä isä on, taivaissa ja maan päällä, saa nimensä, että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän, sisällisen ihmisenne puolesta, voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Ef. 3: 14-19

Juurtuminen (kr. ριζοω, hridzoo) sisältää ajatuksen syvemmälle juurtumisesta, juurten vahvistumisesta, perusteellisesta juurtumisesta ja perustuminen (kr. θεμελιοω, themelioo) ajatuksen perustusten asettamisesta, vakaaksi tekemisestä. Kyse ei siis mistään “pintajuurtumisesta”, vaan “kasvista, jolla on vahvat, perusteellisesti juurtuneet, vahvat juuret rakkaudessa.

Profeetta Jeremia rinnastaa Herraan turvaamisen juurtumiseen veden ääreen. Näin ollen poutavuosikaan ei pysäytä hedelmän kantamista.

Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä.

Jeesus puolestaan viittasi itseensä todellisena viiniköynnöksenä, jossa pysyminen on välttämätöntä tuotteliaalle elämälle. Ilman Jeesusta emme voi mitään tehdä. Ilman Jeesusta ei hedelmämme pysy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s