Vastapainoa

Keskustelun myllätessä milloin minkin julistajan ja ilmiön ympärillä, keskustelupalstojen pullistellessa asiantuntevaa tai täysin pihalla olevaa – ja joskus silkkaa pahantahtoista kommentointia, olen jäänyt pohtimaan, onko tiimellyksessä unohtunut kertoa se, mihin aikamme ihminen voi uskoa…

No comments

Joulun aikaan pidin muutaman lomapäivän: Siivosin asuntoa – ja blogia. Siirsin tavaroita ja artikkeleita paikasta toiseen.

Narsistiosaaja

Sinä, joka et minusta entuudestaan tiedä, voit lukea lyhyen esittelyn  tästä Erityisosaamistani on narsismi ja hengellinen väkivalta. Aiheen äärellä olen istunut tuntitolkulla lukien, pohtien ja yrittäen hahmottaa. Pohdintaani voit lukea esimerkiksi artikkelista Iltalehti ei ollut aprillipila ja narsismista Narsistin narussa -blogista

Rehellisesti, ajoittain on kyllästyttänyt myllätä samoja asioita. Välien selvittely on ollut oman itsen kannalta hyvin tarpeellista. Varmasti muidenkin tuntoja olen sanoittanut siinä sivussa.

Heiluriliikkeestä moniväriseen ajatteluun

Jälkikäteen tuntuu hurjalta kammosladit prosessin tiukimmissa mutkissa. Voit lukea tästä ajasta artikkelista Kapeikko

Minusta tuntuu, että jotkut hengellisessä kentässä siipeensä jääneet ovat juuttuneet tuohon kapeikkoon tai heiluriliikkeessä toiseen ääripäähän: Ajoittain ammutaan kovilla ja isolla säteellä ympäriinsä kaikkea, mikä viittaa omasta mielestä hairahtuneeseen.

Tilanne muistuttaa viime syksyistä marjareissuani synkässä kuusikossa, jossa on runsaasti isoja kiven möllyköitä. Näin metsätien varressa karhun repimät sammalet – ja johan alkoi muutenkin varjoinen metsä ennen pimeän tuloa pelottamaan. Jokainen kivi ja varjo oli varmaakin varmempi merkki, että korven kätköissä piileksii karhu – ehkäpä pentuineen.

Vastapaino tarpeen ois?

Keskustelun myllätessä milloin minkin julistajan ja ilmiön ympärillä, keskustelupalstojen pullistellessa asiantuntevaa tai täysin pihalla olevaa – ja joskus silkkaa pahantahtoista kommentointia, olen jäänyt pohtimaan, onko tiimellyksessä unohtunut kertoa se, mihin aikamme ihminen voi uskoa… Keskustelu kun hyvin usein tuntuu painottuvan siihen, kuka on jossain asiassa pielessä. Mistä aikamme etsijä löytää etsimänsä, kun kristillisyys tuppaa tulemaan kielteisen kautta?

Vastaus on helppo: Uskoa ja rauhaa etsitään jostain muualta kuin keskenään tappelevien – ja ajoittain hyvinkin täynnä itseään olevien kristittyjen – keskeltä.  (Palaan aiheeseen lähiaikaina)

Siksi perustin ihan ihka uuden blogin: Loistamaan pidäkkeittä. – Haluan rohkaista jokaista, jolla on pienikin kipinä uskon suuntaan, roihahtamaan täyteen liekkiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s