Uskon selviytymisohje

Herätyshypetystä ja kulissien kaatumista

Odotimme herätystä, joka koittaisi meidän kauttamme, meidän paikkakunnallemme. Elimme herätyshypetyksen vuosia. – Minä lähinnä taustajoukoissa. Tärkeitä nekin. – Keulakuvamme lensi pitkin Suomea – ja taisi jo tuolloin pyörähtää ulkomaillakin. – Seurakuntaamme saattoi tulla bussilastillinen porukkaa ihan varta vasten.

Päivän uutisia katsellessani palaan tuntoihin, joita koin, kun kulissit kaatuivat.

Päällimmäisenä pettymys. Se, mihin olin luottanut, oli ollut kupla. Kuinka paljon tyhjää mahtui sisään, sitä selvittelin kauan.

Omassa uskossani olin koettanut olla aito. – Vilpittömyydessäni ja hyväuskoisuudessani olin tehnyt tyhmyyksiä. – Kuinka paljon ja missä, siinä riitti puitavaa ja purtavaa.

Päällimmäinen kysymys ja heiluriliike

Mihin voi enää uskoa, kun uskottavimmaltakaan kuulostava tai näyttävä, ei ollut uskomisen arvoinen?

Tein sen, minkä monet tekevät vastaavassa tilanteessa: Heilahdin heilurin tavoin toiseen ääripäähän. Kavahdin kaikkea karismaattista ja pidin helluntalaisia hihhuleina (vaikka totta puhuen, ilmiöt, joita näin eivät tapahtuneet helluntalaisuuden piirissä… Näin mieleni asiat kuitenkin yhdisti…).

… ja toisaalta hain apua eri puolilta…

Huomasin, miten harvassa ovat ne, jotka oikeasti ymmärtävät… ja miten harvassa ovat ne, jotka ovat näissä asioissa raiteillaan…

Voit lukea lisää tästä vaiheesta klikkaamalla tätä linkkiä

Oikeastaan on Jumalan armoa ja ihme, että olen säilyttänyt uskon ja luottamuksen. Ihmisiin – niihin luotettaviimpiinkin – olen pettynyt monta kertaa.

… Läksy, jonka luulen oppineeni ainakin osittain, on:

  • Ihmisiin turvaaminen on riskibusiness – Jumalaan turvaaminen on paljon vakaampaa. – Hän on luotettava, vaikka me ihmiset emme monta kertaa olekaan; Hän on hyvä, vaikka me ihmiset osaamme tehdä pahoja, jopa törkeitä asioita.

Herätystä me herätyskristillisissä piireissä odotamme. – Tuntuisi mainion helpolta, jos herätys tulisi matkalaukussa… – Herätyksen “kaava” olisi hienoa omistaa ja monistaa…

Jeesuksen sanoin…

“Jos joku silloin sanoo teille: ‘Täällä on Messias’, tai: ‘Messias on tuolla’, älkää uskoko. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.”

Kaiken keskellä täytyy oppia tunnistamaan Isän ääni ja Paimenen ääni. – Siellä, missä kuuluu Isän ääni ja Paimen on paikalla, on elämä.

Ajatukset julkaistu Ristin Voiton Paimen+ -liitteessä syksyllä 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s