Miksi narsistin tunnistaminen on niin vaikeaa?

No comments

Yksityiskohta CV:ssä

Miltä kuulostaisi CV:ssä:

45 vuoden kokemus erilaisista narsistisista luonnehäiriöistä?

Kovin paljon en liioittele elämään taaksepäin katsellessani (Täytän nimittäin ensi kuussa 45 🙂 )

Yksi blogini teemoista on ollut narsistit/narsismiin taipuvaiset hengellisessä kentässä. Aihepiiristä minulle on kertynyt 27 vuoden kokemus.

Tunnistamisen vaikeus

Ihan yksinkertaista narsismin tunnistaminen ei ole ollut.

Narsismi osana elämää

Yhdeksi syyksi olen löytänyt sen, että itselleni narsismi on ollut niin luontainen ympäristö, että sen tunnistaminen on ollut sen vuoksi hankala. Vasta 40-vuotiaana aloin havahtua siihen, että kasvuympäristössänikin oli narsisteja, jotka tasoittivat tien elämäni myöhemmille narsistikohtaamisille.

Rakkauden illuusio

Toisen syyn olen löytänyt – nimenomaan hengelliseen kenttään liittyvästä – uskosta hyvään ja rakkauden muuttavaan voimaan. Tottapa tuo, MUTTA narsismista puhuttaessa saamme unohtaa normaalit ihmiselämän pelisäännöt: Narsisti ei niitä noudata. Siksi ne eivät myöskään päde. Rakkaus ei pysty muuttamaan heidän elämäänsä ennen kuin he sallivat elämänsä muuttuvan. Tämä voi tapahtua vasta sen jälkeen, kun he näkevät muutoksen tarpeen omassa elämässään.

Väärässä olemisen vaikea taito

Kolmas syy liittyy sihen, että on mielettämän vaikea myöntää olleensa väärässä. – Oikeilta tuntuvat, Jumalan edessä rukoillen löydetyt vastaukset, joista uskovana olen todistanut rukousvastauksina, osoittautuivatkin yhdessä elämäni vaiheessa suurimmiksi tekemikseni typeryyksiksi. LUULIN Jumalan olevan niissä, mutta… (UPS…) olinkin pahasti väärässä…

Suojassa kivulta

Neljäs syy on hyvin lähellä kolmatta: Olen verrannut ongelman suojelua tilanteeseen, jossa ihminen suojaa kipeää kohtaa enemmän kivun pelossa. Näin itse koen nimenomaan lähimpiin ihmissuhteisiin liittyvässä problematiikassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s