Millainen Jumala(kuva) sinulla on? Osa 2: Hyvä “antimittari”

No comments

Pimeys vai valo?

Kamppailin perheeni kanssa syvissä vaikeuksissa. Oli huolta taloudesta ja monesta muustakin asiasta.

Neuvojaa oli moneen lähtöön: Yksi neuvoi ottamaan mukisematta vastaan, mitä “ylhäältä” annetaan. Toinen tivasi, mitä tottelemattomuutta meidän elämässämme on. Kolmas vaikeni viisaasti.

Asiaa ei tehnyt yhtään helpommaksi se, että olimme viettäneet vuositolkulla aikaa piireissä, joissa menestystä pidettiin Jumalan antamana palkkiona hyvästä elämästä – ja tosiasia opetuksen takana – oma heikkous, synti ja vastoinkäymiset – lakaistiin maton alle. Menestys oli kulissi rytökasojen päällä.

Pettymyksestä seurasi luottamuskriisi suhteessa opetukseen Jumalasta ja Hänen huolenpidostaan – ja vastaheitto toiseen äärilaitaan, jossa Jumalasta tuli kurittava Jumala, joka piti lastaan aisoissa heittämällä milloin tuleen, milloin veteen.

Kartoin kaukaa kaikkea mikä alkoikin M-kirjaimella… ettei vain olisi menestysteologiaa.

Sain yhdeltä tuttavaltani oivallisen ohjeen: Katso Sanasta. Ja minähän katsoin. Löysin Jumalan, joka rakastaa. Jumalan, joka välittää lapsensa tarpeista. Jumala, joka pitää huolta. Jumala, joka haluaa lapselleen hyvää. Yksi esimerkki Raamatusta löytyy Jaakobin kirjeestä:

Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. (Jaak. 1: 17)

Aika hyvä “antimittari”! Kaikki hyvä ja täydellinen tulee ylhäältä. KR. 38 nimittää Isää valkeuksien Isäksi. – Kuulostaa loogiselta: Valosta ei voi hedelmänä tulla mitään pimeää tai hämärää. Hyvästä ei voi hedelmänä syntyä mitään ikävää tai pahaa.

Jumala on muuttumaton. Hänen rakkautensa on ikuinen. Hänen Sanansa ja lupauksesta ovat ikuisia. Jumalan luona on ikuinen valo.

— Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä. 1 Joh. 1: 5b


Tämä on auttanut minua nousemaan, pudistamaan pölyt kasvoilta ja jatkamaan eteenpäin – luottaen Jumalaan, antautumaan hänelle ja uudistumaan Hänen tahtoaan kysyen, etsien – ja löytäen:

Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.  Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. Room. 12: 1-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s